fbpx

Heb je altijd al willen weten wat de beste tijd is om een kop koffie te drinken? Wetenschappers hebben dit onderzocht en zijn erachter gekomen wat het beste tijdstip is!

De beste tijd om koffie te drinken

Uit onderzoek bleek dat de beste tijd om een koffie te drinken tussen 09:30 en 11:30 uur ‘s ochtends ligt. Daarnaast bleek dat het weinig nut heeft om tussen acht en negen uur ‘s ochtends koffie te drinken. Ook koffie drinken tussen twaalf en een uur ‘s middags en half zes en half zeven ‘s avonds heeft weinig nut, want ook dan is het cortisolgehalte in het bloed hoger en ben je van nature alerter.

Sfeerbeeld koffiebonen Care for Coffee

Cortisolgehalte

Volgens de onderzoekers kun je het beste een kop koffie nemen als het hormoon cortisol in je lichaam laag is. Het hormoon cortisol stimuleert de alertheid en regelt de interne klok in het lichaam. Door koffie te drinken wanneer je cortisolgehalte hoog is, kun je een cafeïnetolerantie ontwikkelen.

Van nature is het cortisolgehalte hoog na het ontwaken en kan het tot een uur daarna hoog blijven, met een piek tussen acht en negen uur ‘s morgens.

De beste tijd voor een kop koffie hangt af van uw cortisolgehalte

Sterkere koffie voor hetzelfde effect

Volgens de Amerikaanse wetenschapper Steven Miller is het daarom beter om pas na deze hormoonpiek van cortisol koffie te drinken. Als je koffie drinkt terwijl je cortisolgehalte hoog is, zal je sterkere koffie nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken.

Daarom Careforcoffee

Zonder investering

De machine zit bij de cliqprijs inbegrepen. Je hoeft geen investeringskosten te betalen. Zo kun je op kantoor genieten van heerlijke koffie.

Winkelwagen