Waar komt de lekkerste koffieboon vandaan?
In de reis van de koffieboon leggen we uit dat er nog heel wat aan vooraf gaat voordat koffie in ons kopje terecht komt. Het klimaat is bijvoorbeeld een enorm belangrijke factor en zorgt er al voor dat het lang niet voor er elk land mogelijk is om koffieplantages te hebben. De temperatuur en condities waarin koffiebonen groeien en verwerkt worden bepalen namelijk hoe de koffieboon smaakt. Maar waar komt de lekkerste koffieboon vandaan? We onderscheiden de twaalf beste landen voor je!
Als je houdt van alle zure snoepjes in de snoepwinkel, dan houd je ook van koffie uit Kenia. Deze koffiebonen zijn namelijk zuur en zoet tegelijk, met de herkenbare smaak van zure besjes.
Mexico is een grote speler als het gaat om koffieproductie. De koffiebonen die hier vandaag komen hebben een middelmatige zuurgraad met tonen die smaken naar kersen. Daarnaast is de koffie wat scherper van smaak vergeleken met de koffie uit andere Amerikaanse landen.
Dit Afrikaanse land staat bekend om het feit dat hier koffiebessen groeien die maar één koffieboon bevatten. Dit is maar in 5% van de gevallen zo. Normaal gesproken bevat een koffiebes twee bonen. De boon zou hierdoor een unieke zoete smaak hebben, maar hierover verschillen de meningen.
Conclusie
Iedereen zal een andere koffieboon misschien als beste aanwijzen, puur omdat smaken verschillen. Wij hebben ervoor gekozen onze boon uit Brazilië te halen omdat we op zoek waren naar de beste combinatie tussen de Arabica en de Robusta koffieboon. Hier kan je lezen waarom deze combinatie naar onze mening de beste is voor je zakelijke koffiemachine.
Daarom Careforcoffee
De laagste prijs
Al vanaf 19 cent per kopje staat er een professionele koffiemachine op jouw kantoor, in jouw winkel of in de sportkantine en kun je genieten van de lekkerste bonenkoffie, espresso, cappuccino, latte macchiato en chocolademelk.





